Welkom op de pagina van het Bouwdorp

Op een dag van het bouwdorp zijn zo’n 300 Achtervelders actief op het Kerstens Sportpark.
Neem maar eens een kijkje bij de foto’s en je ziet wat er gebeurt. Als je daar niet vrolijk van wordt!
Niet alleen timmeren en zagen, maar ook sport en spel horen bij het bouwdorp.

Sinds 2014 zijn naast de bouwers, de Who’s Nexters en de Young*** ook de toekomstige bouwers welkom. Deze groep, de mini***genoemd zijn ook dit jaar weer van harte uitgenodigd.
Onder ‘wie’ is meer informatie te vinden over deze mini*** en ook de bouwers, de young*** en de Who’s Nexters. Deze laatste groep begeleiden de bouwers en zorgen samen met een andere grote groep vrijwilligers jaarlijks voor een onvergetelijke bouwweek voor de jeugd.

De Youngstars zijn de jongeren die in de 1ste en 2de van het VO zitten. 
En wat een geweldige week hebben we achter de rug! Door het bouwgeweld op bouwdorp kan deze groep weleens vergeten worden, daarom zetten we deze groep nog even in het zonnetje. Met een heel actief programma variërend van schieten, stormbaan rennen, kanoën tot aan bellen blazen en zelf pizzabakken, hebben de groep Youngstars zich een week lang vermaakt.

Deze groep kinderen, in de eerste en de tweede van het middelbare onderwijs, vallen precies tussen de bouwers en de Who’s Nexters in en hebben daarom tijdens een bouwdorp een eigen programma. Doel is om deze jongeren, actief samen te laten ontdekken en te laten werken aan creatieve (buiten)activiteiten en sport & spel. Dit jaar zijn we daarin zeker geslaagd door een mooi programma, mede mogelijke gemaakt door het Fonds Samenlevingsinitiatieven Leusden.