Algemene informatie

Doel van het bouwdorp is het met elkaar beleven van een leuke vakantieweek en het op een positieve manier in contact brengen van jongeren met elkaar. In de praktijk blijkt dit ook te werken, door samen een hutje te bouwen en mee te doen aan spelletjes ben je inderdaad op een positieve manier aan het SAMENWERKEN. Positief (neveneffect) is dat hetzelfde geldt voor de VRIJWILLIGERS en who’z nexters. Achterveldse kinderen tussen 8 en 12 jaar bouwen in groepsverband een hut en richten deze in. Samenwerken, initiatief, creativiteit en misschien ook wel nieuwe speelkameraden: daar draait het om. Voor achterveldse jongelui uit klas 1-2 van het voortgezet onderwijs (de Young*** genoemd) worden diverse uitdagende workshops aangeboden.

Jongeren vanaf ongeveer 15 jaar kunnen als Who’s Nexter meedraaien: zij helpen mee met de organisatie vooraf en de begeleiding van kinderen tijdens het bouwdorp. Daarnaast zullen er nog zo’n 60 andere vrijwilligers actief zijn tijdens de week. Zonder alle who’s nexters en vrijwilligers zou het bouwdorp niet kunnen bestaan!

In vijf dagen tijd krijgt elk bouwgroepje ruimte, materiaal en begeleiding om een mooie hut neer te zetten. De hut kan op allerlei manieren versierd worden, bijvoorbeeld met dingen die gemaakt worden in de creatent. Om de veiligheid te waarborgen komen ervaren timmermannen elke dag controleren en de bouwers tips geven en wordt zagen gedaan door volwassenen in een speciale zaaghoek. De materialenplaats is afgezet en bemand. Ook is er bewaking tijdens de uren dat er niet gebouwd wordt.

Het bouwdorp is niet alleen bouwen, ook sport en spel zijn ruim voorhanden. Grote en kleine spellen volop. De kleine spelletjes zijn vooral om de broodnodige pegels op de plank te krijgen.